Διεθνή Εκθέση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ 2014

06-14/09/2014 ΔΕΘ - TIF 2014

79η Δ.Ε.Θ. 2014 (06-14/09) 

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το σημαντικότατο ραντεβού που ανανεώνεται κάθε χρόνο, έφθασε στη 79η χρονιά της, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία του Εκθεσιακού Κέντρου της Δεθ-Helexpoπου θα φιλοξενήσει αυτήν την σπουδαία εκδήλωση από 6 έως 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επίσημος συνεργάτης με την Helexpoγια την Ιταλία στην Ελλάδα, θα διοργανώσει την ιταλική συμμετοχή. 

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι, κάθε χρόνο, η προσέλευση του κοινού στην έκθεση ξεπερνάει τους 250.000 επισκέπτες.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η πιο σημαντική γενική έκθεση στην Ελλάδα, χάρη στην στρατηγική γεωγραφική της θέση, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες όλων των Βαλκανίων και περιλαμβάνει ανάμεσα στους εκθέτες της επιχειρήσεις που προέρχονται πάνω από 24 ξένες Χώρες.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Έκθεσης διοργανώνονται παράλληλες και πολυάριθμες εκδηλώσεις αποτελούμενες από εκθέσεις design, επιδείξεις μόδας, εκθέσεις αυτοκινήτων, μουσικές συναυλίες και οινογαστρονομικές εκδηλώσεις.

Για φέτος η Έκθεση ανακοίνωσε μια σειρά από «ειδικές» εκδηλώσεις όπως: έναν χώρο αφιερωμένο στην τεχνολογία και την επιστήμη σε συνεργασία με το CERN, έναν χώρο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα με κλαδικά workshopμεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, την εγκατάσταση ενός «εργοστασίου» παραγωγής σοκολάτας με σεμινάρια διατροφής και άλλα 15 θεματικά εκθέματα.

Στα πλαίσια της παρούσας έκδοσης, και λόγω της μεγάλης επιτυχίας της περσινής χρονιάς, το Επιμελητήριό μας, εκτός από τις συμμετοχές των εταιριών ανεξαρτήτου τομέα, θα διοργανώσει ειδικό αφιέρωμα στην ιταλική οινογαστρονομία. Χάρη σε μια συμφωνία με το Isnart (Εθνικό Ινστιτούτο Τουριστικών ερευνών), με το Confcommercioτου Cuneo, με το ICIF– Ιταλικό Ινστιτούτο Γαστρονομίας για Ξένους και τα πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια με το “Marchio OspitalitaItalianaRistorantiItalianinelMondo”, θα διαμορφώσει έναν χώρο όπου θα πραγματοποιούνται show-cooking και σεμινάρια μαγειρικής με την παρέμβαση διακεκριμένων chefαπό την Ιταλία και την Ελλάδα.

Επίσης θα διοργανωθεί, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, μία ημέρα αφιερωμένη σε επιχειρηματικές συναντήσεις για τις ξένες εταιρίες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι, χάρη σε μία συμφωνία με το Εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει η δυνατότητα λιανικής πώλησης των προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ν’ αποστείλουν  την Δήλωση Συμμετοχής, το συντομότερο δυνατό, στα γραφεία μας

 Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Κων. Καραμανλή 47 – 54639 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310-947744, 947844, 951272

Fax : 2310-951542

e-mail : info@italchamber.gr

www.italchamber.gr